Passiv rökning är en fara som tvunget tas på allvar av samhället!

Idag så vet de flesta om att det inte är nyttigt att få i sig rök från en annan människa. Att andas in rök från andra kallas passiv rökning och är dödligt. Det är förstås skrämmande för det gör ju att personer i ens omgivning dör.

cigg

Även utomhus kan man bli drabbad, det leder sedan till symptom som man inte märker. Utsätts man varje dag är det extra farligt. En annan sak som folk ofta inte alls är medvetna om är att man kan skadas av rökning i tredje hand!

Även om man inte tänker på det kan röken föras vidare till andra via kläderna. Om man får tobaksrök på kläderna och sedan håller ett litet barn så utsätter man detta barn för livsfara! Fler borde bli medvetna och ifrågasätta gällande lagar.

Är e cigg farligt?

E-cigg stoppar passiv rökning säger många. Då man undrar om e cigg ÄR farligt så måste man förstå att det inte alls kan jämföras med vanlig rökning. El-ciggen är mycket mer skonsam mot omgivningen. På detta sätt har man löst problemet med passiv rökning.

Det är viktigt att tänka på sin omgivning

Många rökare bryr sig inte om effekterna av passiv rökning. Vissa rökare kan känna sig förföljda och förlöjligade. Istället för att röka kan de prova en el-cigg och hitta en ny hobby.

Alla måste tänka på sin omgivning. Numera så vet vi att även parfym och starka kroppsvårdsprodukter kan leda till irritation för andra människor. Med lite sunt förnuft så inser man att det gäller att betänka hur man får andra att må. Detta är också viktigt för butiks- och restaurangägare.

När man väljer att skapa en rökfri miljö så bekämpar man passiv rökning men inte om man samtidigt låter folk röka alldeles vid ingången! Det hjälper ju inte andra direkt. Men även parfymallergiker och andra känsliga bör prioriteras mera.