Är du beredd på den stora pandemi?

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Coronavirus finns överallt. Du kan förbereda dig redan nu.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. Bästa tabletten heter Ester-C men är dyr. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

Alla måste ta pandemi på allvar om vi ska bli av med den

Bakterier och virus smittar via händer. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Du kan lätt of coronavirus om du är oförsiktig.

Smittstopp

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Handsprit skyddar inte mot corona. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Det finns virus som överlever handspriten. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Dina händer kan fortfarande ha bakterier på sig. Om ditt immunförsvar redan sloss mot en annan sjukdom har du mycket mindre reserver att även klara av ett coronavirus samtidigt.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Forte eller Smittstopp är mycket bättre alternativ.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Antibakteriell tvål är ett bra sätt att döda bakterier på. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din interaktion med andra människor

Det här är en svår del av god hantering av pandemi och många tycker att det känns fruktansvärt att inte längre gå ut och äta med familj och vänner. Det betyder dock att du minskar risken för att föra smittan vidare.

Då kan pandemiN försvinna mycket fortare. Smittstopp produkterna info Det har vi sett från andra delar av världen.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Man måste inte ha influensa symtom för att bära på viruset och föra det vidare.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Det gäller att sköta den egna hygienen och att se till att det som kommer hem inte smittar. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Handla inte hela tiden!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Ju oftare du går ut desto mer exponeras du för coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Prova gärna att använda engångshandskar, då är du bättre skyddad.

Använd skydd som handskar när du handlar. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Det fungerar bättre än handsprit.