Det är enkelt att desinficera med ytdesinfektion

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Ingen har någon tidigare erfarenhet av viruset och då blir man lätt orolig. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Ingen vet vad som väntar men du kan ändå desinficera dig.

Så desinficera du på rätt sätt

Du ska inte använda handsprit för att desinficera. Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Handsprit biter inte på alla virustyper.

Då det råder brist på många varor har allt fler börjat använda antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Försök att tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Prova antibakteriell handtvål om du vill ha ett bra skydd mot virus. Tvätta händerna ofta. Viruset sprids ute, tvätta därför händerna när du kommer in. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Tvätta alltid dina händer med tvål när du kommer hem. Det ger ett bra grundskydd.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Du kommer inte undan bakterierna. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. Smittan kan även komma in via produkter från affären.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Man har haft viss framgång mot spridning genom att använda bakteriedödande kolloidalt silver. Vi måste göra vad vi kan för att försöka att minska spridningen. Du kan använda sprayen på det mesta för att döda virus.

Ha rätt produkter redo året om för att skydda dig

Grips inte av panik när handspriten tar slut, du behöver den inte ändå. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Ha dem hemma jämt. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

desinfektionsmedel

Detta är ytdesinfektion

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. Coronaviruset smittar väldigt lätt. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.