Du vet väl handtvål är en bra form av handtvätt?

Under våren 2020 insåg alltfler hur viktigt det är med god handhygien. En bra handtvål ger dig ett bra virusskydd. En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Det är en allmän uppfattning att handsprit hjälper mot corona. Handspriten tog slut överallt. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Då är det bättre att använda rätt handtvätt. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Använd handtvål för att skydda dig

desinfektionsmedel

Dels är det smart att investera i en antibakteriell tvål som kommer att ta död på smitta. En antiseptisk tvål måste inte innehålla alkohol som kan ha skadlig effekt. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Smittstopp handtvål är ett bra exempel.

Nu när coronaviruset härjar måste du bruka handtvätt. Det gäller att använda en tvål som ger god desinfektion och att gnugga in den under minst 20 sekunder. Det är viktigt att skölja händerna.

Kom ihåg att tvätta händerna ofta. Tvätta händerna med handtvål efter varje toalettbesök. Kom även ihåg att tvätta händerna när du kommer hem. Köp gärna hem mycket tvål som du kan använda länge. Chansen ökar för att man kommer ihåg det.

Då kan du få bakterier på händerna!

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. dax handdesinfektion Använd handtvål på rätt sätt.

Många väljer även att använda bakteriedödande medel på ytor som de ofta använder. Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. Har du provat den bakteriedödande sprayen?

Umgås med så många som du kan även i dessa tider. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Du ska aldrig underskatta en bra handtvål vid handtvätt.

Dra ditt strå till stacken

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Fyll på ditt lager där hemma så att det inte tar slut. Överallt.