Hjälper handsprit mot en pandemi?

Virus finns i många olika varianter. Höljet som utgör Coronaviruset har aldrig setts förut. Virusets struktur gör att vi kan hitta botemedel mot det på ett lättare sätt än med andra virus. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

handdesinfektion

När en pandemi sveper fram över världen är det viktigt att förstå vad det rör sig om för virus eller bakterie. Men oavsett vilket är det givetvis en fördel om du håller god handhygien. Hygienfaktorn spelar en stor roll för din förmåga att stå emot sjukdomar.

Är handsprit det bästa alternativet?

Att handsprit dödar allt är fortfarande en populär uppfattning, men medlet är verkningslöst vid en pandemi. Det är lätt att svara på. Höljet som omger viruset är oftast ingen match för tvål. Då tvål löser fett så kan det räcka gott för att minska eventuell smitta.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Det är möjligt att handspriten kan bryta ned vissa delar av coronaviruset. Metoden har dock sina brister och det finns bättre alternativ att använda sig av.

Handtvätt är dock inte överlägset handspriten, de båda metoderna ger ungefär samma resultat. Kritiken mot handspriten har varit stor i många år.

Handdesinfektionen måste vara alkoholfri

Det är inte ovanligt att man inte får den effekt som man tänkt av handsprit. Det räcker inte med att strö på lite grann. Om du inte gör det blir inte handspriten antibakteriell.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Desinfektion bör du använda dig av regelbundet

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

handdesinfektionsmedel

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Många tror att man inte behöver tvätta händerna. Du kan inte undgå från att vidröra ytor inne i badrummet, då för du bakterierna vidare ut i andra rum.

Tvätta inte bara händerna om du vill ha ett bra virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. basala hygienrutiner Så är det inte. Handsprit kan inte döda alla virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Bakterier och virus är inte allt. Handsprit kan torka ut din hy. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Använd det på händerna.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Du kan ta med sprayen överallt.
Vi vet ju av vana att man måste gnida in med tvål och då blir den mycket effektivare att använda. Dessutom kan du välja antibakteriell spray som är utan alkohol och som ger mycket bättre effekt.

När ska man använda handdesinfektion?

Vänta inte tills du har influensa. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Du behöver inte använda handsprit för att bli av med virus. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Var skonsam mot dina händer

Alkohol kan slita mycket på händerna. Då kan du få sår på huden. Det är inte särskilt behagligt.

Öppna sår är virusets bästa vän. Det bör du komma ihåg när du funderar på om du ska använda dig av handsprit som skydd mot en pandemi eller vanlig influensa. Många väljer istället att prova Smittstopp, Forte och Pandemstop. Dessa medel återfuktar huden så att den inte torkar ut.