Hur fungerar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Att vi känner skräck för den pandemi som coronaviruset står för är inte konstigt. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Därför vill många använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Det är inte säkert att alla coronasmittade får coronasymtom.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas på ett sådant sätt så att smittan begränsas.

HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas i kök och badrum!

Oftast räcker inte handsprit som desinfektion. Det är känt att handspriten inte dödar alla virus. Förkylningsvirus klaras sig fint mot handspriten. Då kan det vara mycket bättre att använda en vattenbaserad handdesinfektion eller lära sig mer om hur handtvål ska användas vid handtvätt på rätt sätt.

Har du fyllt på lageret av antiseptisk tvål? En bakteriedödande tvål är viktig. Ha alltid tvål nära till hands.

bakteriedödande

Handsprit är inte nödvändigt. desinfektionmedel Problemet med slutförsäljningen av handsprit är inte så stort som man kan tro. Tvål fungerar bra mot handdesinfektionsmedel.

Vattenbaserad handdesinfektion är mild mot din hy.

Starka medel kanske inte biter på coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Det är också viktigt med god ytdesinfektion

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Virus finns oftast på dörrhandtag. Öppna dörrar på andra sätt än med händerna. Du kan ha på dig handskar också.

Hemma kan du behandla dörrhandtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Då har du ett bra skydd hemma. Ha alltid antibakteriell spray hemma.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Då kan du spraya överallt.