Köp inte handsprit för handsprit fungerar inte mot coronaviruset

Handsprit är bakteriedödande och behövs, men inom vården för att desinficera mot bakterier. Coronaviruset utrotas inte med handsprit.

Säljare och handsprittillverkare jublar åt den enorma försäljningen och nämner inget om att det inte fungerar mot coronaviruset.

Kända bloggare sprider budskapet att visserligen fungerar inte handsprit mot virus men coronaviruset är ett undantag.

Därefter förklarar man varför det fungerar på ett trovärdigt sätt och länkar därefter till handsprit på ett nätapotek och får provision på alla köp.

Handspritvarning – läs detta innan du använder handsprit

Verkligheten är sådan att handspriten dödar alla bakterier på händerna, samma bakterier som angriper och skyddar mot coronaviruset. Talgen i hudens porer tvättas ut.
Händerna står helt utan skydd när handspriten torkat.

Vad som fungerar är alkoholfri handdesinfektion. Man kan köpa alkoholfri handdesinfektion på prisad.se och köpapris.se med flera.Där finns också antibakteriell handtvål och desinfektionsmedel, även för företag.

ytdesinfektion

Kasta all handsprit uppmanar professor i bakteriologi

Handsprit fungerar inte mot Coronaviruset. Så här säger experten och professorn i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, överläkare Agnes World:

Effekten handsprit har är endast mot bakterier, handspriten är verkningslös mot virus.
– Kasta all handsprit uppmanar hon.
– På alla arbetsplatser jag hjälper kastar jag all handsprit. Däremot bör man använda handsprit om man jobbar inom vården och på sjukhus, fortsätter hon.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Blanda inte egen handsprit

T-röd denaturerad T-sprit, vatten och glycerin i blandning är verkningslös mot coronaviruset.

På nätet spridd recept hur man blandar egen handsprit av denaturerad T-sprit.
Denna illaluktande produkt skall de därefter använda på sina händer.

Bloggare och även tidningar sprider dessa recept utan minsta eftertanke. Försäljningen av T-röd slår alla tidigare rekord.

Handsprit, hemmagjord eller ej, fungerar inte mot coronaviruset. Vad man gör är att döda hudens bakterier som annars skulle angripa coronaviruset.

T-Röd är en teknisk sprit och inte avsedd för hudvård. https://coronaviruset.info/ Den är blandad med denatureringsmedel för att inte kunna drickas. Färgämne tillsätts också.

Det finns nog ingen hudläkare som skulle godkänna användande på händerna.

Blanda din egen handdesinfektion som är identisk med köpt

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Tillverkare är ett mycket kompetent svedalaföretag som har tillverkat desinfektionsmedel i 12 år och har tillstånd för tillverkning både från kemikalieinspektionen och länsstyrelsen.
Tillverkare av desinfektionsmedel skall vara godkända och under tillsyn av kemikalieinspektionen, allt annat kan vara farligt eller verkningslöst.

Detta företag kan fortfarande leverera desinfektionsmedel trots att alla ndra har slut

Desinfektionsmedel, handdesinfektion och antibakteriell tvål har sålt slut i hela landet på några dagar. Bland annat har det sålts miljontals liter verkningslös handsprit till intet ont anande privatpersoner.

Hela Europa har slut på handdesinfektion och desinfektionsmedel. Tomflaskor att fylla nyt i är slut i hela EU. Glycerin är slut och priset går upp, används som återfuktningsmedel i handdesinfektion. Aktiva substanser till desinfektionsmedel är slutsålda.

Tillverkarna fyller i den takt de kan få råvaror men det räcker inte.

Det finns företag som är så fräcka att de säljer desinfektionsmedel de inte har. Leverans “någon gång”, du hamnar i kö. Köparen kan bara hoppas få leverans i tid.

När detta skrivs har i princip alla webbutiker slut på handdesinfektion och ytdesinfektion i normalstora förpackningar 500 ml. Likaså antibakteriell tvål som dödar bakterier och virus.

Följande butiker har däremot varor att sälja:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Detta är butiker som säljer direkt till konsument och mindre företag. I stort sätt okända av andra än sina egna kunder. När jag googlar på Köpa Handdesinfektion finns ingen av butikerna med på de första 3 sidorna.
Google vet ingenting trots sin artificiella intelligens.