Så gör du för att begränsa smitta och skyddar dig mot influensa symtom

Hur vet du att du har influensa? De flesta har varit med om influensasmitta tidigare och vet hur det känns. Hosta är ett vanligt tecken på influensa symtom. Dessutom finns det influensor som gör att vi mår illa och börjar kräkas.

bakterier

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Smitta kan ge olika symtom. Coronaviruset liknar influensa på många sätt. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Du måste skydda dig mot smitta

Att några gram C-vitamin varje dag för immunförsvarets skull. Det finns även som pulver. Som pulver heter det askorbinsyra, en annan variant heter kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha mer information så kan du läsa mer på Dr Annika Dahlqvists.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Om du redan upplever influensa symtom kanske du har smittats med coronavirus. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Det bästa är alltså att skydda sig mot smitta långt innan några influensa symtom visar sig. Det finns flera sätt att lyckas på! Det är inte så komplicerat. Köa inte för att köpa handsprit. Handspriten biter inte mot vissa bakterier.

Oftast hjälper det lika bra att tvätta händerna

En bra antibakteriell handtvål skyddar dig till viss del. Spriten kan inte mäta sig med en handtvätt. Ibland till och med avsevärt mycket bättre.

Den vanliga tvålen är ett handdesinfektionsmedel som fungerar bra om du tvättar på rätt sätt. Det är viktigt att du följer tvättrutinerna. Sedan kan du skölja händerna. Det kan ge ett bättre resultat än handsprit.

Många går på fällan att handsprit ska vara bättre vid vissa sjukdomar.

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Det är inte så. Det viktigaste är att viruset dör. Kom även ihåg att det kan finnas virus som sprids via luften. Det finns mer än rena händer.

Sprit dödar inte några av våra vanligaste virussorter. handdesinfektionsmedel Iinfluensa symtom kan inte botas med handsprit. Det enda du behöver är tvål och vatten. Oftast så kan smitta vinna över handspriten.

Skydda dig mot smitta med effektiv desinfektion

Undvik andra människor med influensa symtom. Det är vad vi har att förhålla oss till. Samtidigt kan du använda dig av någon form av ytdesinfektion.

Använd det på handtag. Om du använder sprayen så får du ett extra skydd. En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Det kan vara ett bra sätt att undvika smitta på. Se till att du har produkterna som du behöver hemma oavsett om det råder pandemi i världen eller inte.