Här kan du köpa handsprit på apoteket om desinfektionssprit är slut

Den nya smittan nådde snabbt Europa och då fick alla panik. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Oftast är inte desinfektionssprit det bästa. Hansprit biter ju inte på coronaviruset.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

virusskydd

Om du använder handsprit ofta så kan du få problem med huden. Många upplever handsprit som obehaglig efter en tid.

Helt enkelt är det så att man köper ett skydd som man vet inte fungerar. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Du kan köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion som är gjord för att vara effektiv och enkel att använda. En katjonisk handdesinfektion ger ett bra skydd.

Kom ihåg att alla i ditt hushåll måste hålla händerna rena

Om du inte bor tillsammans med någon så kan det hända att du har ett bättre skydd mot smitta. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

I hem där det finns barn är det inte lika självklart. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Man måste se upp. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Man måste ha inomhuskläder. Kläderna är nog inte smittade då. Om du vet att kläderna har exponerats så kan du spraya bakteriedödande spray på dem.

Sprayen är säker att använda på livsmedel. På så vis dödar du virus. Bästa fabrikat är IONplus och Holistic.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Med ytdesinfektion håller du viruset borta. Matkassarna kan ha viruset på sig.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Tvål ska finnas överallt där du tvättar dig. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Ett kök måste ha en bra tvål. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.