Hur blir jag av med coronavirus?

Då det ännu inte finns något färdigt vaccin och heller ingen medicin mot Corona är det många som funderar på om det finns produkter mot coronavirus. Det finns enkla medel att ta till. Man måste komma ihåg att tvätta händerna.

Vet du hur du ska tvätta händerna på bästa sätt?

Om vi ska lösa problemet med coronavirus så måste alla tvätta händerna. Lär dig gärna att använda antibakteriell tvål. Tvålen måste få verka länge.

För bästa möjliga resultat ska handtvål eller antibakteriell spray för händer appliceras rikligt. Tvätta händerna i 20 sekunder. Därefter är det bara att spola av händerna. Om du har en bra bakteriedödande tvål kommer du inte att behöva handsprit från apoteket mellan handtvättstillfällen.

Plocka fram rena handdukar och använd dem. Många väljer att köpa engångsservetter för att hålla koll på renligheten. Du kan använda handdukar också.

Coronavirus på ytor i ditt hem och på jobbet

Rengör mer än bara händerna. Oftast glömmer vi bort våra dörrhandtag. De som bor i flerfamiljshushåll ser det som extra viktigt.

Plastade ytor gör att coronavirus kan överleva längre. Det räcker inte bara med en natt. Många blir hjälpta av en antibakteriell spray för ytdesinfektion. Inte svårt alls.

bakterier

Den kan du behandla ytor med. Många använder sprayen på frukt. Sprayer av den här typen är faktiskt bättre produkter mot coronavirus än till exempel handsprit.

Var eftertänksam

C-vitamin stärker immunförsvaret, att börja ta C-vitamin i förebyggande syfte är det bästa. Enklast att köpa som askorbinsyra i pulverform, mycket billigare än tabletter.
Behövs inte mer än något gram. Alla är överens om att redan vid 0,2 gram gör det nytta. Vissa säger helt andra mått.

I Sverige har man förbjudit kolloidalt silver som kosttillskott men i USA kör man på som vanligt. desinficeringsmedel Vissa får effekt av det andra inte. Om man vill veta mer kan man besöka Annika Dahlkvists blogg.
Här är tipset att spraya kolloidalt silver på alla grönsaker och all frukt man köper, och låta självtorka. Då dör virusen. Bästa fabrikat är IONplus.

Det går inte en dag utan att Anders Tegnell syns i TV. Skolorna kan inte följa alla rekommendationer. Man ska hosta i armhålan.
Det nya viruset lever längre än andra virussorter. Anders Tegnell har känt till det under flera år. Använd gärna näsdukar eller servetter. Detta är bara ett exempel, var kritisk och bedöm om det är rimligt. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Är ansiktsmasker vägen framåt?

Det finns mängder av produkter mot coronavirus. Handskarna är bra att ha och dessa kan du till exempel använda då du går och handlar. Köp rätt produkter direkt. Peta inte dig själv i ansiktet med handskarna på. Då gör den ingen nytta eftersom coronavirus kan ta sig in i din kropp på detta vis.

Maskerna måste vara av rätt kvalitet. Den enklare typen som de flesta har fått tag i har inte tillräckligt finmaskiga hål för att hålla coronavirus ute. Det är samma sak som att vira en halsduk runt huvudet.

Var försiktig med hur du använder dina händer i dessa tider. Om du använder en bra handdesinfektion så har du vunnit mycket. Kom bara ihåg att tvätta händerna.