Kan man skydda sig mot coronavirus på jobbet?

Är du en av dem som måste jobba mitt under brinnande coronavirus? Hur kan du få ett riktigt gott skydd mot coronavirus på en arbetsplats? Välj de metoder som fungerar.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

handdesinfektion

En missuppfattning helt enkelt. I början ville ju alla ha handsprit. Vanlig handtvätt fungerar lika bra.

Tvål och vatten räcker långt för att bekämpa coronavirus. Ingen alkohol behövs. Faktum är att några av våra vanligaste virussorter överlever handsprit.

Handsprit kan göra mer skada än nytta. Efter en spritning är det inte mycket kvar som skyddar huden mot angrepp. Spriten är för svag för att ta död på virussorter.

Vad som är mycket värre är att alkohol torkar ut händerna. Händernas fett löses upp. Det kan leda till svåra hudproblem på dina händer. Är det dessutom en alkogel så lägger den på ett lager kemiskt ämne på huden varje gång.

Om du köper en katjonisk handsprit så dödar den alla virus.

Köp en bakteriedödande tvål, det fungerar lika bra. En antiseptisk tvål, som tex. Om du vill ta död på corona så ska du använda Smittstopp.

Så enkelt är det att använda en bakteriedödande tvål

Vi får inte glömma bort att tvätta händerna på rätt sätt även på jobbet. Du kanske är noga men dina kollegor kan slarva. Du vill ju inte vara den som tjatar.

En bakteriedödande tvål är ett bra komplement till handtvätt. handsprit Alla måste hjälpas åt om vi ska kunna lösa detta.

Prova antibakteriell spray för ytdesinfektion

Det är mycket viktigt att desinficera händerna med rätt typ av handtvål för att få ett gott skydd mot coronavirus. Du måste vara uppmärksam och försiktig. Alla kanske inte bryr sig lika mycket som du, det måste du vara uppmärksam på.

Den antibakteriell sprayen kan användas på dörrhandtag och datormöss. Det här är enkelt att göra och folk kommer antagligen att uppskatta att du gör denna insats. En bakteriedödande spray är enkel att ta med och att använda.

Antibakteriell handdesinfektion finns även som spray. Då är du skyddad. Då kan du bli av med coronavirus i din närhet.