Känner du igen symtomen och vet att du har smittats av coronavirus?

Man har kunnat visa att en del smittade kan ha coronavirus utan att de vet om det. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Vi kunde till exempel se att barn kunde smittas av coronavirus utan att ens bli sjuka och ändå föra smittan vidare till vuxna.

Nu vet man även att djur kan smitta oss människor. Det är enklare än du tror. Kanske har din hund corona, om huden pussar dig kan du också få det.

bakteriedödande

Smittspridningen är igång. Nu är du en smittbärare. Det nya viruset skiljer sig avsevärt från en vanlig influensa.

Influensa är en välkänd virussjukdom. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Även om du har en antibakteriell tvål så kan du smitta.

Har du smittats av coronavirus?

Fler symtom blir kända varje dag. Man brukar säga att feber och hosta är vanliga symtom. Om du hostar kan du vara smittad. Om problemen är allvarliga ska du söka hjälp.

Vissa symtom påminner om influensa. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Man kan också bli trött. Då ska man söka hjälp. Man får inte vänta för länge.

Vi tycks reagera olika på cononavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Många i USA har tappat luktsinnet till följd av viruset. Så verkar det inte vara i Sverige.

Man vet inte hur man kommer att reagera när man smittas av det nya viruset. Det är olika hur svårt sjuk man blir.

Ska du testa dig?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Har du cononavirus kan ett test vara bra. Vårdpersonalen talar om för dig vad du behöver göra.

Det beror på hur din levnadssituation ser ut. Se till att inte umgås så mycket med andra när du är sjuk. Sedan är allt åter till det normala.

Man brukar rekommendera att dricka vatten och att vila. Immunförsvaret bekämpar viruset, man kan ta C-vitamin och stärka immunförsvaret, precis som vid en förkylning. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

Många i USA har börjat att konsumera kolloidalt silver flera gånger om dagen för att försöka att bekämpa corona. smittstopp Preparatet finns även i Sverige.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. Då dör viruset. Många uppskattar fabrikaten IONplus och Holistic.