Med glycerin i förrådet så kan du göra dina egna gigantiska såpbubblor

Såpbubblor gillas av alla. Om du tycker om att göra egna bubblor men tycker att det är trist med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en blandning med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror och drycker. I vin hittar du också glycerin.

glycerin

Kan barn använda glycerol?

Glycerol saknar både färg och lukt. Vi människor innehåller också en viss mängd glycerol.

Det var CW Scheele som först utvann glycerin ur olivoljan.

Du kan antingen framställa glycerinet på syntetisk eller vegetabilisk väg.

Om du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Glycerinet används också som smakförbättrare.se.

Bunkra upp lagret med detta.

Så fungerar glycerol

Du får till större bubblor med glycerol. köpa glycerin Det krävs bara få ingredienser som vatten och socker. Ta fram rätt verktyg och bland i en skål, klart.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Det går enkelt och snabbt. Sedan är du redo att börja skapa konst.

Såpbubblor kan ju produceras överallt. Det finns en mängd olika sätt att göra bubblor på.

Genom att skapa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Om du har en glycerinrik två kan du testa det i duschen.

Är glycerin farligt?

Den som undrar “är glycerin farligt?Bör fundera på hur mycket av den produkten man redan har hemma. Om man har flaskor är det inte farligt. Om man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Om man blandar det får man nitroglycerin. Om man skulle tappa blandningen blir det en explosion. Det här bör du förstås undvika men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck och för hudvård.